Najlepsze pączki w Polsce
Nasza Wytwórnia Pączków Piekarczyk została otwarta w marcu 2018 roku z pasji do cukiernictwa.
Dzisiaj, po kilku latach nasza Wytwórnia Pączków ma duże grono wielbicieli dobrego smaku -) w kilku miastach Polski.
W naszych pączkarniach pracują cukiernicy z wykształcenia oraz cukiernicy z zamiłowania do tego rzemiosła. Wszystkie pączki robimy na miejscu codziennie zaczynając o godzinie 4.30 rano. Pączki robimy na naszej recepturze z 1920 roku.
Pączki robione są w naszych pączkarniach ręcznie i każdego dnia świeże. Zapraszamy na kolejne nowe smaki -)
Wszystkich rodzajów nadzień mamy już ponad 40 !
Czy wiecie że …
Przeważnie pączek waży od 55 do 70 gramów. Wykonany jest z ciasta drożdżowego, które nadziewa się marmoladą, konfiturą różaną, budyniem, czekoladą, a czasami nawet twarogiem. Wierzch jest lukrowany lub posypany cukrem pudrem. W jeden dzień w roku, Tłusty Czwartek, Polacy zjadają ok. 100 milionów takich pączków.
Pączki z naszej pączkarni ważną 130-150 gramów i nadziewamy je ponad 40 rodzajami różnych słodkich i słonych nadzień 😉